Nykälänkosket

Nykälänkosket

Nykälänkosket on Mäntyharjunreitin latvavesien monipuolinen urheilukalastuskohde Haukivuoren Nykälässä Mikkelin luoteisosassa. Kalastusalue on 2,5km pitkä jokialue neljine pikku koskineen. Kalastus heittokalastusvälinein. Runsasta kalakantaa ovat taimen, harjus, säynävä, hauki, ahven, kuha ja lahna. Pääsaalis koskialueilla on taimen. Taimenennätys on 74,5cm! Eväleikattujen alamitta on 40cm. Taimenkohteena Nykälänkosket on ykkösluokkaa.

Yläjuoksulla saaduista suurimmat ovat 15,3 ja 13,1 kg:n hauet. Taimenen syysrauhoitus on kumottu, joten kalakausi jatkuu läpi syksyn lokakuun puoliväliin. Joen vesi on puhdasta ja kirkasta, humuksen hieman ruskeaksi värjäämää. Alajuoksulla (2 km) koskineen kalastetaan rannoilta tai kahlaten. Veneestä kalastus on mahdollista joen yläjuoksulla (2 km). Joen yläjuoksu on erinomainen myös jännittävään yötuulastukseen. Kalastusalueella on siltoja, heittolaitureita, nuotiopaikkoja, savustusuuni ja tilava hirsilaavu.

Kalastusalueen keskuksena toimii koskien äärellä sijaitseva yksinomaan matkailukäyttöön kunnostettu perinteikäs Koskentila, 1500-luvulta, joka koostuu kymmenestä eri rakennuksesta ympäröivine maa-alueineen. Rakennushistoriallisesti ja maisemallisesti arvokas Koskentila on nähtävyys 150-vuotiaine rakennuksineen. Päärakennuksessa on lupamyynti ja veneiden ja kalastusvälineiden vuokrauspiste. Matkailijoiden käytössä on mahtava tupa valtavine takkauunineen. Tupa ja talon sali toimivat myös kokoustiloina. Konttorikammarissa on kalakirjasto saalispäiväkirjoineen.

Majoitustiloiksi on kunnostettu ja sähköistetty tilan tunnelmalliset hirsiaitat. Kuhunkin huoneeseen sopii jopa kuuden hengen seurue. Kaikkiaan on käytössä 38 talvilämmintä vuodepaikkaa. Huoneissa on kuivauskaapit ja jääkaapit. WC:t, suihkut ja täysin varustellut ruoanlaittotilat ovat eri rakennuksissa. Yöpyminen on mahdollista myös laavussa, omassa teltassa tai asuntovaunussa. Takkatuvallisessa saunaosastossa voi kerrata päivän tapahtumia.

Nykälänkosket on myös osa upeaa Naarajoki-melontareittiä, “Savon Amazonia”. Koskentila on reitin taukopaikka. Nykälässä on mahdollisuus vaellusratsastukseen Toivonharjun islanninhevosilla (tilauksesta). Haukivuoren Ratsastuskoululla järjestetään ratsastustunteja ja –kursseja.

Koskentila sopii hyvin myös erilaisten kurssien, kokousten, tapahtumien ja juhlien pitopaikaksi, olematta kuitenkaan mikään menomesta. Tilauksesta ruokailut aamiaisista gourmet-illallisiin, myös laavulla.

Esite 2021 ja Hinnasto 2021

Brochure 2021 and Price List 2021

Mikkeli, Porsaskoskentie 2275, Nykälä – Haukivuori, 77220 NEUVOLA, Puh. 040-538 5166
e-mail: markku.suonio@saunalahti.fi
Facebook: https://www.facebook.com/koskentila/